1. خانه
  2. حقوقی
  3. دعوای اثبات مالکیت

دعوای اثبات مالکیت

دعوای-اثبات-مالکیت

لینک ویدئو دعوای اثبات مالکیت به کلام دکتر مسعود مداح در سایت آپارات >>>>>

دعوای اثبات مالکیت چیست؟

یکی دیگر از دعاوی ملکی که می­خواهیم در این جلسه بررسی نماییم، دعوای اثبات مالکیت است. دعوای اثبات مالک بودن زمانی مطرح می ­شود که ملک خریداری شده دارای سند رسمی نباشد. ملکی که در اداره­ ی ثبت اسناد ، ثبت شده باشد دارای سند است و ملکی که ثبت نشده باشد، قاعدتا سندی نخواهد داشت.شخصی که ملک را خریداری نموده است، به طرفیت خوانده­ی دعوا (یعنی همان شخصی که ملک را به وی فروخته است) دعوایی را تحت عنوان دعوای اثبات مالکیت مطرح می­ نماید. بنابراین خواهان کسی است که ملک فاقد سند رسمی را خریداری نموده است و خوانده کسی است که ملکی که فاقد سند بوده است را به دیگری فروخته است. مرجع قضایی صالح برای رسیدگی به این دعوا طبق قوانین آیین دادرسی مدنی مرجع قضایی محل وقوع ملک است.

پیرامون دعوای الزام به تعهدات در قرارداد های ملکی بیشتر بدانید >>>>>

نکات مهم دعوای اثبات مالکیت

مستندات و شواهد و قرائن اثبات مالکیت، می ­تواند مبایعه نامه­ ای که شخص با فروشنده داشته است و نیز شهادت شهود و تصرف خواهان باشد.نحوه ی اجرای حمک به صورت اعلامی است، زمانی که مالکیت اثبات شد، دیگر نیازی به صدور اجرائیه در دادگاه حقوقی نیست و از همان رأی، بعد از قطعیت، می­توانید به عنوان مالکیت استفاده نمایید و مراحل اخذ سند را طی نمایید.

نکته اول :

دعوای خلع ید زمانی مطرح می­ گردد که شخص مالک رسمی باشد. بنابراین اگر دعوای خلع ید را قبل از اثبات مالکیت مطرح کنید، قاعدتا دادگاه­­ ها قرار استماع دعوا را صادر می ­نمایند و دعوا را نمی­ پذیرند. اما می ­توان­ همزمان با اقامه­ دعوای مذکور ، خواسته­ ی خلع ید را نیز مطرح نمود.مانند آنکه شخصی منزلی که دارای سند رسمی نیست را خریداری نموده است و در اداره­ی ثبت نیز به ثبت نرسیده است و در این حال شخصی آن را تصرف نموده است، در این صورت علاوه بر دعوای اثبات مالک بودن می ­توان دعوای خلع ید را نیز به صورت همزمان مطرح نمود.

نکته­ دوم :

صرفا برای اثبات مالکیت نیازی به مبایعه نامه یا شهادت شهود نیست زیرا ممکن است مالکیت ملکی به صورت قهری به فردی رسیده باشد مانند آنکه پدر فردی دارای ملک بدون سند بوده و بعد از رحلت وی، ملک به ورثه می­رسد و در این حالت آنها می ­توانند دعوای اقامه ­ی اثبات مالک بودن را داشته باشند.اگر قبل از این فروشنده، یا فروشندگان دیگری نیز بودند، اصطلاحا ملک دارای ایادی قبلی بود، در این حالت داد خواست باید به طرفیت تمام ایادی مطرح گردد.

,
نوشته قبلی
آموزش اصول و فنون مذاکره در املاک قسمت نهم (مدل پنج عاملی شخصیت Big5)
نوشته بعدی
آموزش اصول و فنون مذاکره در املاک قسمت دهم ( چالش های مذاکره در املاک )

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست